Download nu de Hermsen App!

In AppStore en GooglePlay Store!

 

Hermsen Ede

Tel. 0318 63 23 00

E. info@hermsen.nl

 

 

 

Hendrikse Leersum

Tel. 0343 45 60 79

E. info@hendrikseleersum.nl

ECO200 ‘Energie uit melk’


Hermsen Installatiegroep is partner van AgriComfort en het unieke ECO200 systeem.
 

           


Wat is ECO200?
 

ECO200 is een compleet verwarmingssysteem, die melkwarmte als bron gebruikt. Het koel- en verwarmingsproces wordt zodanig geïntegreerd dat voor beide maar één keer energie hoeft te worden ingekocht, in plaats van de gebruikelijke twee keer. De warmte uit het melkkoelproces wordt gebruikt om de melkleidingen en melktank te spoelen, eventuele bedrijfsruimtes te verwarmen en het woonhuis van warmte te voorzien. Dit levert een reductie van energie en CO2 uitstoot op. Deze aanpak levert energetisch een veel hoger rendement op dan de huidige energiebesparende mogelijkheden in de melkveehouderij!

Hoe werkt ECO200?

Bij het koelen van verse melk van de koe (34°C) naar de ideale bewaartemperatuur in de tank (4°C) komt erg veel warmte vrij. De totale hoeveelheid aan warmte wordt bij de huidige koeltankinstallaties door één of meerdere ventilatoren op de koelmachine afgevoerd naar de  buitenlucht.
 

Bij ECO200 wordt gebruik gemaakt van verschillende typen energiebuffers en een warmtepomp. Deze neemt een (groot) deel van de koelfunctie over van de melkkoelmachine en is geschikt om met temperaturen tot 55°C de verwarmingsfunctie te vervullen. Een geavanceerd regelsysteem zorgt ervoor dat de componenten nauwkeurig en betrouwbaar met elkaar samenwerken.
 

Regelsysteem

Na oplevering van ECO200 blijven wij op afstand alle energiestromen volgen en weet u nauwkeurig wat er binnen de installatie gebeurt. Zo kunnen we snel inspringen en eventueel kleine aanpassingen maken waardoor ECO200 optimaal rendement blijft opleveren. Het systeem is ook uit te breiden met bijvoorbeeld monitoring van het elektriciteitsverbruik, gasverbruik, warmtelevering aan de woning en de opbrengst van de zonnepanelen.
 

Bekijk de informatiefilm:
 


 

Contactformulier

Aanhef:

Contact via:

Vanaf 1 januari weer subsidie op warmtepompen, zonneboilers, biomassa en pelletkachels
16-12-2015 00:00:00

De subsidieregeling voor zonneboilers, warmtepompen, biomassa en pelletkachels start op 1 januari 2016 en is aan te vragen vanaf 4 januari.

Wij zijn dakgootpreventie dealer!
27-08-2015 00:00:00

Vanaf heden zijn wij dakgootpreventie dealer! Een verstopte hemelwaterafvoer, vogelnesten of bladeren en takjes in de goot? Met dakgootpreventie behoort dit alles tot het verleden. 

Hermsen Installatiegroep OK-CV gecertificeerd!
06-07-2015 00:00:00

OK CV staat voor kwaliteit: alleen bedrijven die voldoen aan strenge eisen en beschikken over ​gediplomeerde Energie Service Specialisten voeren dit label. Hermsen Installatiegroep heeft deze certificering!